For undervisere2019-04-22T14:23:40+00:00

FOR UNDERVISERE

Fotosyntese, respiration og bioluminescens er fantastiske processer, men de er også komplekse, og derfor kan de være svære at forstå. Heldigvis kan de illustreres på en måde, så alle kan forstå, hvad der helt præcist foregår inde i cellerne. Allumen har udviklet undervisningskits, som kan bruges i biologiundervisningen i folkeskolen. Undervisningskittet giver indsigt i, hvordan alger bruger fotosyntese til at optage og lagre energi fra solen, indtil energien bruges om natten når algerne udsender lys igennem bioluminescens.

ALLUMENS UNDERVISNINGSKIT I PRAKSIS

Allumens første undervisningskit blev udviklet af Kristian Ejlsted i tæt samarbejde med biologilærere fra 7. til 10. klasse. Første gang vi testede dette undervisningskit var i en 8. klasse fra Lindevangsskolen på Frederiksberg, hvor vi optog elevernes reaktion som kan ses i videoen. Eleverne viste stor interesse for viden om selvlysende alger, samt for de praktiske øvelser og eksperimenter. Siden da har vi testet det på en lang række skoler og videreudviklet undervisningskittet ud fra evalueringer fra lærere og elever. Nu har vi et komplet undervisningskit, som kan skabe spændende undervisning for eleverne, og er nemt at implementere for underviserne.

Alt det materiale som skal bruges i dette undervisningsforløb indgår i Allumens undervisningskit. Dette gælder alt fra teoretisk materiale, praktiske øvelser, øvelsesvejledninger til eksperimenterne, materialerne der skal bruges til at udføre eksperimenterne, samt PowerPoints og en komplet lærervejledning til underviseren. Allumens vision er at lave spændende, visuelt og lærerigt undervisningsmateriale, som samtidigt er let at gå til som underviser, og som opfylder en lang række generelle læringsmål for biologifaget i folkeskolen.

Oversigt over undervisningsforløb

Dette er en oversigt over, hvordan Allumens undervingskit kan bruges i biologiundervisningen i folkeskolen. Farvekoderne og de systematiske navne på dokumenterne er lavet således, at underviseren nemt kan overskue, hvad de forskellige dokumenter skal bruges til.

Se oversigt over undervisningsforløb

Allumen og læringsmål i folkeskolen

Allumen har lavet et undervisningskit, der kan bruges til at undervise elever i specifikke læringsmål fra biologifaget i folkeskolen. Hvordan Allumens undervisningskit hænger sammen med læringsmålene kan du læse mere om i dette dokument.

Læs om Allumen og læringsmål

Allumens undervisningskit giver eleverne teoretisk viden og viser dem hvordan fotosyntese, respiration og bioluminescens fungerer i praksis. Men det giver dem også en undervisningsoplevelse udover det sædvanlige. Forsøget er utroligt visuelt og mange elever nævner, at det mest fascinerende ved at arbejde med Allumens undervisningskit var at se algerne udsende et fantastisk blåt lys i mørket.

Eksperimentet som eleverne udfører, når de arbejde med Allumens undervisningskit, kan også indgå i den naturfaglige fællesprøve.

Videre til shop